Langbord restaurant

Spise ude ved langbord

13 gode steder at spise med dine venner i København

Æret være langbordet.

Hvis man påbegynder en tur i nattelivet med et restaurantbesøg, bliver det som regel en aften, der er værd at mindes. Madoplevelsen, hyggen og samtalerne, der opstår, mens man smager hos hinanden og langer vinflasker hen over bordet, har det med at danne et ekstra vedkommende udgangspunkt for byturen. Men skal du ud at spise med alle vennerne, er det vigtigt, at restauranten, I vælger, kan rumme jeres stemning og store armbevægelser. Her er en række gode bud i forskellige genrer og prislejer:

Bæst

baest.dk
Pizzaovnen er fra Napoli. Mozzarellaen er lavet på Nørrebro. Stemningen i det store lokale med de rå murstensvægge minder om New York. Prøv Bæsts uformelle italienske spiseoplevelse og kompromisløse danske råvarer.
Prisleje: Mellem

Bistro Avenue

bistroavenue.dk 
Det er en gammel kending på den københavnske restaurantscene, der er chef på Avenue. René Warn har en fortid på blandt andet 1. th og Kommandanten. På Avenue er stilen mindre højgastronomisk med franske bistroklassikere som tartar og højrebsbøffer grillet på benet. Restauranten har plads til 100 mennesker og en smuk bar, der serverer cocktails.
Prisleje: Mellem

Anarki

restaurant-anarki.dk
Utrolig rar betjening og velsmagende mad i et lokale, der får en til at sænke skuldrene. Er man mange, er det oplagt at få en menu, hvor hele bordet deler fem ombæringer mad fra fælles fade.
Prisleje: Mellem

LêLê Nha Hang

lele.dk
Der er volumen til store selskaber samt travlhed og masser af larm på Københavnsk mest toneangivende og moderne vietnamesiske restaurant. Frugtige cocktails og vellavet, parfumeret mad.
Prisleje: Mellem

Llama

Llama.dk 
Lækre mennesker, gode cocktails i kander og farvestrålende fliser på væggene. Det er ikke mærkeligt, at modefolket er begejstret for Llama, hvor man kan varme op med sydamerikansk fusionsmad, inden man glider videre over i baren – og ud på dansegulvet.

Prisleje: Mellem

Lumskebugten

Lumskebugten.dk  
Der er ikke noget hipt over Lumskebugten. Til gengæld er der kvalitet i køkkenet, der styres kyndigt af Erwin Lauterbach, der er kendt for sin store kærlighed til råvarerne, ikke mindst grøntsagerne, som kommer til udtryk i simple retter med stor smag. Stedet emmer af tradition. Det er ikke et sted, hvor gæsterne råber højt, så hvis I er mange og gerne vil kunne udfolde jer, så reservér et bord i et separat værelse.
Prisleje: Dyrt

Amass

amassrestaurant.com
Ude på Amager laver Amass noget af det bedste mad, man kan spise i København. Betjeningen er samtidig meget uformel, men engageret – kald den bare hipster. Hvis du og vennerne er ude efter en kulinarisk oplevelse, der ikke er opstyltet, og I henvender jer i god tid, kan det lade sig gøre at reservere et privat langbord.
Prisleje: Dyrt

Famo Metro

famo.dk
Gode italienske råvarer og simple tilberedninger. Rar servering, der ikke fylder for meget. Famo Metro er den tredje restaurant i den succesfulde kæde, i kælderen er der plads til private selskaber på op til 30 personer.
Prisleje: Mellem

Brus Food Bar

tapperietbrus.dk
I de både hyggelige og flotte lokaler i Guldbergsgade har BRUS's succesfulde unge bryggere åbnet en restaurant med den unge Michelin-kok Christian Gadient som køkkenchef. Menuen skifter hyppigt, og der er masser af muligheder for at kombinere maden med øl. Der er også mulighed for at hælde store mængder kvalitetsbryg i hovedet både før og efter maden ved den lange bar i modsatte ende af rummet.
Prisleje: Mellem/dyrt

Fiskebaren

fiskebaren.dk
Hvis I er til fisk og skaldyr, kan I overveje at aflægge Fiskebaren et besøg. Den hyggelige restaurant, som umiddelbart efter sin åbning tilbage i 2009 modtog en Bib Gourmand, er særligt oplagt til de lange sommeraftener, hvor Kødbyen er fuld af liv. 
Prisleje: Mellem

Sukaiba

sukaiba.dk
Det er sushi og andre jakapnske retter, cocktails og udsigten over København fra Bella Skys top. Det lyder eksklusivt, og det er det også. Priserne er i den høje ende, og det går ikke at troppe op i udtrådte sneakers og forvasket t-shirt. Et besøg på Sukaiba inkluderer pænt tøj og gode manerer, men til gengæld er maden også god.
Prisleje: Dyrt

Nummer 2

nummer2.dk
Det er ny nordisk mad i moderne rammer. Gastronomi, vin og cocktails på én og samme tid, og så ligger restauranten med udsigt til vandet og Den Sorte Diamant fra Christianshavn. Nummer 2 beskriver selv deres koncept som 'nordisk luksus', hvilket er ganske rammende. Dog stadig med en uformel stemning over sig.
Prisleje: Mellem/dyrt

Salon

saloncph.dk
Det er intet tilfælde, at det er i den rolige ende af Bredgade, at  kok og gallerist Claus Christensen 'Den Røde' har åbnet sin nye restaurant, Salon. Gaden er i forvejen hjemsted for gallerier, designere, antikvitetshandlere og kunstelskere. Derfor var det et perfekt sted at åbne 'Salon', som er en krydsning mellem en restaurant og et galleri med kunst på væggene af skiftende kunstnere. Tag forbi til en middag, en snacks eller et glas vin og kig på den nyeste udstilling. Der er også masser af plads til uformel hygge.

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter, Guide til København og Restauranter i København