Langbord restaurant

Spise ude ved langbord

13 gode steder at spise ude med dine venner i København

Æret være langbordet.

Hvis man påbegynder en tur i nattelivet med et restaurantbesøg, bliver det som regel en aften, der er værd at mindes. Madoplevelsen, hyggen og samtalerne, der opstår, mens man smager hos hinanden og langer vinflasker hen over bordet, har det med at danne et ekstra vedkommende udgangspunkt for byturen. Men skal du ud at spise med alle vennerne, er det vigtigt, at restauranten, I vælger, kan rumme jeres stemning og store armbevægelser. Her er en række gode bud i forskellige genrer og prislejer:

Bæst



Pizzaovnen er fra Napoli. Mozzarellaen er lavet på Nørrebro. Stemningen i det store lokale med de rå murstensvægge minder om New York. Prøv Bæsts uformelle italienske spiseoplevelse og kompromisløse danske råvarer.
Prisleje: Mellem

Bistro Avenue 
Det er en gammel kending på den københavnske restaurantscene, der er chef på Avenue. René Warn har en fortid på blandt andet 1. th http://1th.dk/ og Kommandanten. På Avenue er stilen mindre højgastronomisk med franske bistroklassikere som tartar og højrebsbøffer grillet på benet. Den nyåbnede restaurant har plads til 100 mennesker og en smuk bar, der serverer cocktails.
Prisleje: Mellem

Barbie 

Der er smugkrostemning på Barbie, som man finder under Retour Steaks filial på Vesterbro. Dæmpet lys, saftige cocktails og rigelige portioner af Sydstats-barbeque, der med garanti giver dig kødsved, fordi du liiige skal have en bid mere.
Prisleje: Billigt/mellem

Spiseloppen 
Klassisk langbordsrestaurant i København i smukt lokale med fritlagte bjælker. Glimrende afsæt til en koncertoplevelse på Christiania, maden er ikke avantgarde, men gedigen og velsmagende.

Anarki 

Utrolig rar betjening og velsmagende mad i et lokale, der får en til at sænke skuldrene. Er man mange, er det oplagt at få en menu, hvor hele bordet deler fem ombæringer mad fra fælles fade.
Prisleje: Mellem

Le Le Nha Hang 
Der er volumen til store selskaber samt travlhed og masser af larm på Københavnsk mest toneangivende og moderne vietnamesiske restaurant. Frugtige cocktails og vellavet, parfumeret mad.
Prisleje: Mellem

Llama 

Lækre mennesker, gode cocktails i kander og farvestrålende fliser på væggene. Det er ikke mærkeligt, at modefolket er begejstret for Llama, hvor man kan varme op med sydamerikansk fusionsmad, inden man glider videre over i baren – og ud på dansegulvet.

Prisleje: Mellem

Lumskebugten  
Der er ikke noget hipt over Lumskebugten. Til gengæld er der kvalitet i køkkenet, der styres kyndigt af Erwin Lauterbach, der er kendt for sin store kærlighed til råvarerne, ikke mindst grøntsagerne, som kommer til udtryk i simple retter med stor smag. Stedet emmer af tradition. Det er ikke et sted, hvor gæsterne råber højt, så hvis I er mange og gerne vil kunne udfolde jer, så reservér et bord i et separat værelse.
Prisleje: Dyrt

Amass 


Ude på Amager laver Amass noget af det bedste mad, man kan spise i København. Betjeningen er samtidig meget uformel, men engageret – kald den bare hipster. Hvis du og vennerne er ude efter en kulinarisk oplevelse, der ikke er opstyltet, og I henvender jer i god tid, kan det lade sig gøre at reservere et privat langbord.
Prisleje: Dyrt

Le Sommelier 
Også i den klassiske, men mere højrøstede ende. God betjening, teknisk veleksekveret fransk mad , fremragende vinkort.
Prisleje: Mellem/dyrt

El Barrio Cantina 

Hver torsdag, fredag og lørdag serverer natkluben Bakken I Kødbyen gode burgers, der er til at betale, ved langborde i solskin eller i skyggen i gårdhaven. Og så med lyserøde bobler til, hvem havde lige set den vinderkombination … Bliv hængende, indtil det unge publikum indfinder sig, og scorestemningen lægger sig tykt i luften.
Prisleje: Billigt

Spontan 
I deres nye, flotte lokaler i Guldbergsgade har TO ØL’s succesfulde unge bryggere åbnet restaurant med den unge Michelin-kok Christian Gadient som køkkenchef. Menuen skifter hyppigt, og der er masser af muligheder for at kombinere maden med øl. Der er også mulighed for at hælde store mængder kvalitetsbryg i hovedet både før og efter maden ved den lange bar i modsatte ende af rummet.
Prisleje: Mellem/dyrt

Famo Metro 


Gode italienske råvarer og simple tilberedninger. Rar servering, der ikke fylder for meget. Famo Metro er den tredje restaurant i den succesfulde kæde, i kælderen er der plads til private selskaber på op til 30 personer.
Prisleje: Mellem

LÆS OGSÅ: Sommerens cooleste drink er kun for voksne

LÆS OGSÅ: Kendt københavnsk restaurant lancerer hypet spiritus med opløftende brandert

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter, Italien, København, Frankrig og Byliv