Byens restauranter er atter åbne, og det betyder, at du og dine venner skal ud og støves af, fodres med noget ordentligt og få lidt liv tilbage i de stive lemmer.

Spisestederne har savnet jer, I har savnet dem, og det kan kun blive en befriende cocktail. Men når man inviterer hele sjakket med på middag, kræver det lidt af lokaler og menu. Der skal være plads til jeres lange arme og akustik til jeres dårlige jokes.

Vi har samlet en række restauranter, hvor I gerne må fylde, og hvor menuerne er ekstra delevenlige. God appetit.

Brus

Det er næsten ikke til at komme frem for bare nyklækkede københavnere og folk med kreative jobs, hvis man ankommer til Brus på en småvarm sommeraften. Berlinerbordene eksploderer i grumset øl og griset mad. Spiseriet og baren flyder sammen med To Øls bryggeri, og hele stemningen bliver mildest talt elektrisk. Ovre i spiseafdelingen ved de virkelig, hvad de laver, og der er mere end rigelig plads til hele banden. Maden er i ’burger og fries’-segmentet (med et twist), og vi har hørt hede rygter om deres Korean Chicken Wings.

Bar’Vin

Restauranten ligger faretruende tæt på Købmagergade, men frygt ej, for Bar’Vin er en vaskeægte klassiker på den københavnske hyggebelysnings-, vin ud over det hele-, fællesfad-scene. Menukortet er middelhavslækkert, hvor der er gjort mere ud af smag end geometrisk symmetri i skum- og pulverform. Tag derned med alle dine venner for den gode afslappede stemning. De har sågar hele to ’private dining’-rum, hvor der i det ene er plads til 50 mennesker, hvis du er rigtig populær.

SURT

Byens bedste pizza – og sådan er det. Læs bare vores pizzaguide til hele landet. Der er ikke så meget andet at sige om maden, end at det er håndværk i yderste potens, hvor de fyrer den af på vildest mulig vis med dejen, fyldet og ovnen. SURTs lokaler lægger i høj grad op til en ordentlig omgang vennemiddag. Der er stort, høj musik, fadøl og langt mellem bordene, så du kan fortælle anekdoter med de helt store armbevægelser.

Italo Disco

Det kan godt være, at du ikke kan tage ALLE dine venner med på Italo Disco. I så fald kommer I til at sidde ret tæt – men det gør måske heller ikke så meget, for det er intimiteten, der er i højsædet på Vesterbros hyggeligste italiener. Der er kun én menu. 500 kr. for ni serveringer, og du får decideret tyret lækkerhed efter dig hele aftenen. Om søndagen er menuen lidt mindre og lidt billigere. Der er så hamrende god steming og god mad på Italo Disco, så kom nu bare afsted.

Café Stadion

På det skarpe hjørne overfor Panum ligger et af byens hyggeligste ’sav dig selv midt over i god vin og dejlige retter’-steder. Der er en masse små hjørner at sidde og teste akustikken med dine gamle røvere, en stor bar, hvor du kan fylde det hele og god plads udenfor til at suge noget frisk luft til en frisk flaske. Stemningen er lige til at blive revet med af, og menuen er både nede og kysse Middelhavet og oppe og runde fædrelandet.

Fischer

Østerbros italienske fyrtårn. Pastaen er legendarisk, og placeringen på det lille torv trukket væk fra Ndr. Frihavnsgades vattæpper og høje kaffer er genial. Der går rygter om, at den lille restaurant har et selskabslokale, man må bruge, hvis man er mange, og man spørger pænt. De har en 7-retters deleomgang til hele bordet til 325 kr. pr. person, og hvis ikke det er god pris for noget af byens bedste italienske, så ved vi ikke, hvad er.

Kødbyens Fiskebar

Lige dele fisk og bar med et skvæt Kødbyen oveni ­– det giver lidt af en cocktail. Der er altid liv og leben i restaurantens rå lokaler, så der er rig mulighed for at hive hele det højlydte slæng afsted til en god aften. Udenfor er der ligeledes skruet helt op for hyggen, hvor aftenerne tit kan blive meget lange, før festen slutter. Maden er naturligvis fra havet, og er noget af den bedste slags, man kan opdrive i storbyen.

Royal Garden

En vaskeægte Dim Sum-klassiker i København. Og der er ikke så meget pis med dem inde på Royal Garden. De har sådan i omegnen af en million retter på menukortet, vanvittig fed indretning og runde borde, der kan dreje på midten, så man ikke skal række ind over hinanden. Hvis man er en flok afsted, er Dim Sum (små retter) en genial måde at spise på. Royal Garden var en af de første steder i byen til at servere den slags, og de gør det præcis, som det skal være.

H15

Når man bestiller bord på H15, er det muligt at booke til op til 60 mennesker. Det siger ikke så lidt om omgivelserne. Stedet ligger inde i en gammel fragthal i Kødbyen, hvor der er en lidt mere intim restaurantstemning i det ene lokale og stor indendørs-/udendørsstemning i det tilstødende, enorme åbne rum, hvor hele væggen nærmest kan rulles op om sommeren. Maden er meget grøn og frisk, og de har en ’kokken bestemmer’-menu til herregod pris, som kan bestilles af hele selskabet.

Anarki

God gedigen bistromad, hvor menuen i grunden bare er en lang liste af livretter. Lokalet er oplagt til større slæng, men er nok mindre gearet til anarkistiske abefester, end navnet antyder. Der er en dejlig afslappet stemning, et helt vanvittigt vinkort og stedet er bare en af den slags restauranter, man godt kan lide at være på. Der er naturligvis en menu, som kan bestilles af hele holdet, så ingen sidder med sultne blikke på sidemandens valg.

Friheden

Ja, vi slipper ikke udenom den nørrebroske ny-klassiker. Friheden er stedet, hvor du næsten er garanteret at få et skateboard i skallen, mens du drikker tyndbenet naturvin i aftensolen. Samtidig er der dog næsten også garanti for en god aften. Det summer især ude foran under varmelamperne, hvor I kan være lige så mange afsted, som I kan finde siddepladser til. Menuen er simpel, god og sæsonbetonet – men kom for stemingen.

Jah Izakaya 

En festlig blanding af japansk bar-mad, sake og øl. En izakaya er det japanske svar på en gastro-pub, hvor drikkevarerne er lige så meget i højsædet som den gode, gedigne mad. På Jah Izakaya lægges der i ovnen til ægte god stemning, og stedet er med lynets hast blevet en klassiker på Vesterbro. Hvis du tror, at japansk mad kun er sushi, så sving forbi her med dine lige så uvidende venner og lær noget nyt.