3 klassiske drinks til at bekæmpe sommervarmen
Foto: MASH

Bedugget: 3 næsten klassiske drinks til sommervarmen

Barchef på MASH lærer dig at lave tre enkle tørstslukkere.

plate 1
printer Print

Sangria

  • 14 cl rødvin – på MASH bruger vi Zinfandel fra Californien, men spansk Tempranillo er også god. Den er ligeledes blød, bær-præget og med strejf af vaniljenoter og dertil en anelse mere kraftig end Zinfandel.
  • 5cl runny honey – bland en del akaciehonning og en del sukkersirup (i styrkeforholdet to dele sukker til en del vand) - kan erstattes med brun farin, hvis du vil have en klassisk og mere krydret sangria
  • 5,5 cl citronsaft
  • Æbler og appelsiner i skiver samt frugt i sæson – lige nu er det hovedsagelig bær og stenfrugter
  • Eventuelt: en kanelstang – kog den sammen med sukkersiruppen

Caipirinha

  • 5cl cachaça, vi anbefaler mærket Ypioca
  • En hel limefrugt med skal, skåret i 8 tern
  • 5 teskeer økologisk rørsukker
  • Knust is
  • Frugt efter smag og sæson

Moscow Mule

  • 5 cl vodka af god kvalitet
  • 2,5 cl friskpresset limesaft
  • 1 cl sukkersirup lavet på to dele sukker til en del vand
  • Ginger beer fra for eksempel Fever-Tree
  • Kandiseret ingefær, limebåd og mynte til pynt.

Når spritzen er blevet dig triviel, og roséen monoton, er der gudskelov stadig masser af bud på drinks, der kan holde dig afkølet og i godt humør gennem de lange sommeraftner. Vi har fået barchef hos MASH Alexander Machon til at anbefale tre af sine favoritter. Opskrifternes mål svarer til en drink.

1. Sangria

 

”Sangria er jo en utroligt nem, men lidt overset cocktail herhjemme. Den er ikke så meget en del af vores kultur, måske fordi folk ikke er helt klar over, hvad der egentlig skal i. I Spanien forstærker de den med rom, men jeg kan godt lide at lave den udelukkende på rødvin. Det gør den saftigere. Jeg bruger en californisk Zinfandel, som har en marmeladefrisk, frugtig lethed.”

Fremgangsmåde 1:

  1. Hæld rødvin, honning og citronsaft sammen i en shaker, og ryst kraftigt med isterninger. Læg skiver af frugt op i et stort rødvinsglas, og fyld helt op til toppen med knust is eller isterninger.
  2. Hæld herefter sangriaen op, og pynt med et mynteskud, kanelstang og appelsinskal.

Fremgangsmåde 2:

  1. Ved brug af kraftigere rødvin og brun farin: Bland alle ingredienserne, og lad sangriaen trække fra to timer til et helt døgn.

2. Caipirinha med frisk frugt

 

”Caipirinha er Mojitoens brasilianske fætter, lavet med sukkerrørsspiritussen cachaça, som går rigtig godt sammen med det meste frugt, fra mango til pærer, men specielt syrlige frugter som kiwi og ananas, hvis det skal være eksotisk, eller jordbær, hvis vi skal holde det hjemligt. Hvis du holder fest, så lav din caipirinha i et par store saftkrukker med tappehane, hvoraf én for eksempel har trukket med kiwi og én med jordbær, og servér skiveskåret frugt ved siden af, så dine gæster selv kan pynte dem.”

Sådan gør du:

  1. Stød sukker og limefrugt i bunden af et glas, eller, hvis du laver til mange, i en saftkrukke med tappehane.
  2. Fyld op med is, og hæld cachaça over. Pynt med frugt.

3. Moscow Mule

 

”Let, forfriskende og supersimpel drink, der navnet til trods er opfundet i USA. Hvis man bruger ginger beer i stedet for almindelig ginger ale, får man et lidt kraftigere ingefærspark.”

Sådan gør du:

  1. Ryst vodka, limesaft og sukkersirup med masser af isterninger i en shaker. Sigt over i et højt glas.
  2. Top med ginger beer, og pynt med kandiseret ingefær, frisk mynte og en skive lime.

LÆS OGSÅ: Få opskriften: Tre drinks fra Danmarks bedste bartender

LÆS OGSÅ: Fredagsbaren: Se alle afsnit af første sæson her

LÆS OGSÅ: Gin og tonic: Tre forskellige måder at lave den populære klassiker

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Sommer og Cocktail