Det er ikke mere end et halvt år siden, at nyheden om Resto Bar i København kom ud. Her ville de to drevne restauratører, Morten Kaltoft og Mikkel Egelund, slå kokkeforklæderne sammen i en konstellation, der skulle oppe det gastronomiske niveau på det ellers så pomfrittede Vesterbro Torv betragteligt.

Efter alt at dømme er missionen lykkedes. Resto Bar leverer, borde bliver booket, der er liv i det gamle torv. Og på trods af, at man blot har drevet restaurant sammen i seks måneder, har Kaltoft og Egelund nu allerede en ny restaurant klar. Nøgleordene er Indre By, italiensk og endnu mere liv i et af byens i forvejen mest pulserende områder.

Navnet på den nye restaurant er Locale 21. Og i tråd med Morten Kaltofts curriculum som kok er køkkenet veloplagt italiensk. Locale 21 debuterer med retter som tuncarpaccio med bønner, havbars med tomater, grillede rejer som antipasti, fire forskellige pasta som primi og enten pighvar eller svinekotelet til hovedret. Desserterne er blandt andet tiramisu, gelato og affogato, og så er den italienske ged vist barberet.

Beliggenheden er lige midt i det nordsjællandske ambassadekvarter på Ny Østergade i Indre By, side om side med bundløse forretningsmiddage og plastikopererede frokostaftaler blandt ligesindede med ulovligt parkerede Maseratier ude foran. Men heldigt for os, der er mere til substans end form, er der god grund til at glæde sig.

Udover Resto Bar kommer de to herrer bag med solid erfaring: Morten Kaltoft fra Osteria 16, som han stadig er medejer af, samt tidligere FAMO og Era Ora, og Mikkel Egelund som restauratør på Pastis og tidligere også Fishmarket. Begge restauratører, der med tålmodighed driver steder, der overlever modeluner for at blive klassikere i det københavnske kulturliv. Og den slags kan vi kun bakke op om.

Locale 21 ligger på Ny Østergade 21 i København K. Første åbningsdag er 29. september 2023. Se mere på deres instagram.