Se: ’King Richard’ af Reinaldo Marcus Green

Allerede før sine døtres fødsel havde Richard Williams skrevet et 78 siders manifest om, hvordan han ville opdrage Serena og Venus Williams til at blive tennissportens næste megastjerner. Filmen ’King Richard’ handler om Richard Williams (mesterligt spillet af Will Smith) kamp for at bringe de to piger til tops. Den er baseret på Richard Williams autobiografi, og Serena og Venus er begge executive producers på filmen.

Filmen kan ses i biografen nu. 

 

Oplev: 'Unintended Beauty' af Alastair Philip Wiper

Jeg kan kun anbefale, at man besøger udstillingen 'Unintended Beauty' af Alastair Philip Wiper, som lige nu kan ses i Kvadrats showroom i Nordhavn. Fotografen Alastair Wiper er fremragende til at fange det smukke i industrielle og videnskabelige miljøer, hvor funktionalitet ellers er konge. Han gør mesterligt brug af farve, billedkomposition og humor i sine billeder.

Udstillingen kan opleves hverdage fra 9-16 på Klubiensvej 22 på Nordhavn til den 31. januar 2022.

 

F-Capote.jpg

Læs: ’Capote’s Women’ af Laurence Leamer

Truman Capote er nok bedst kendt som forfatteren bag klassikerne ’Breakfast At Tiffany’s’ og ’In Cold Blood’. I bogen ’Capote’s Women’ dykker forfatter Laurence Leamer ned i tiden efter Capotes bestsellers, hvor han levede livet i det amerikanske high society, omgivet af kvinder med efternavne som Agnelli, Chuchill og Vanderbilt. I disse år rodfæstede der sig langsomt en idé i Capote, nemlig at de historier og skandaler, som hans ultrarige veninder betroede til ham, skulle danne grundlag for hans hovedværk, som han kaldte ’Answered Prayers’. Men da han udgav dele af værket, gik det slet ikke, som han havde forventet.

Køb ’Capote’s Women’ lige her.

 

Lyt: Podcasten ’Dansk Dokumentarisme’

Oprindeligt var ’Dansk Dokumentarisme’ et nyhedsbrev startet af de to fotografer Emil Ryge og Sigrid Nygaard, men siden har de to skabere også lanceret en podcast om fotografisk dokumentarisme. I hver episode af podcasten snakker de om et nyt emne, fotograf eller specifikt billede. Selvom fotografiet i sig selv jo er et ret visuelt medie, fungerer emnet faktisk rigtig godt på lyd. Indtil videre er der 13 episoder ude, og indholdet er fremragende.

Giv det et lyt her.

 

Spis: Albatross i Berlin

Næste gang du befinder dig i den tyske hovedstad, må du ikke snyde dig selv for et besøg hos bageriet Albatross. Der er altid kø udenfor, men med god grund, for de serverer nemlig Berlins bedste surdejsbrød, franske bagværk og kaffe. Prøv deres Queen A, som er en crossaintdej, der er karamelliseret med sukker og salt.

Se mere her.