Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

At købe bukser på nettet kan klares hurtigt fra sofaen.

Guide: Sådan køber du bukser på nettet

Vi viser dig, hvor du skal måle, og hvordan du oversætter de forskellige størrelser og pasforme, så du undgår at købe et par bukser på nettet, der ikke passer.

At købe bukser er noget, de fleste mænd kun gør få gange om året. Og når den planlagte dag endelig kommer, prøver vi alligevel at slippe udenom og blive hjemme. Vi ved, hvad der venter os. Den ydmygende proces i prøverummet med at hive og trække, klemme maven ind og selvfølgelig erkendelsen af, at vi har taget en smule på siden sidste gang. Læg dertil, at ekspedienten og måske kæresten, eller vennerne følger ydmygelsen tæt fra sidelinjen.

Det kan tage evigheder at købe bukser med alle de forskellige par og størrelser, der skal prøves. 

Derfor burde webshops være vores ven. Det kan klares hurtigt fra sofaen. Alligevel foretrækker mange at tage ned i den fysiske butik, fordi de har den opfattelse, at det er meget svært at købe bukser online og ikke ved, hvordan de omregner de forskellige mål og størrelser.

Men det behøver ikke være så besværligt. 

Vi har allieret os med Kasper Staalsø, der er Strategy & Brand Director hos onlinebutikken Boozt.com, og guider dig til, hvordan du køber bukser på nettet, så de passer:

Der bliver målet bukser.
Getty Images

”Mit første råd er, at du skal være realistisk omkring, hvilken størrelse du er. Vi tror nok alle sammen, at vi er lille smule slankere, end vi i virkeligheden er," siger Staalsø.

”Det er vigtigt, at du kender dine mål. Du skal have et målebånd og finde ud af, hvilken størrelse du er.”

Her skal du måle

Når du skal finde dine jeans – eller buksestørrelse – er der to parametre, du skal gå efter. Du skal måle, hvor stor du er i taljen, og hvor lange dine ben er. 

Taljen finder du ved at føle dig frem til oversiden af hofteknoglen og det nederste ribben. Taljen sidder midt mellem de to. Du kan også måle rundt om taljen på det sted, hvor du gerne vil have, at dine bukser hviler.

Målingen bør tages med to fingre mellem målebåndet og taljen, så du sikrer dig, at du har lidt plads at arbejde med i livet, ellers får du nogle bukser, der sidder hel tæt.

Benlængden skal du måle fra anklen og op til skridtet, hvilket kaldes den indvendige benlængde. Ved nogle bukser kræves der også et mål på din hoftestørrelse.

Hvis du stadig er i tvivl, så kig på dette billede, der præcis viser, hvor du skal måle henne og fra:

Dette foto viser dig, hvor du skal måle fra.

Når du har dine mål på plads, skal du klikke dig ind på produktets størrelsesguide, som de fleste webshops har til rådighed. Her får du omregnet centimeterstørrelsen til tommer, som oftest bruges til at angive størrelsen på jeans og bukser. 

En størrelsesguide kan se sådan ud:

Dette er en størrelseguide for bukser.Ud over målene på taljen og benlængden skal du også afgøre, hvilket fit du gerne vil have.

"Der er stor forskel på at købe et par jeans, chinos eller formelle bukser. De skal selvfølgelig passe i taljen og henover bagen, men der er stor forskel på, hvilken vidde man vil have på lårene og på læggene. Det kan du kigge efter i filtrene og produktbeskrivelserne i de enkelte varer. Der står f.eks., om pasformen er slim fit."

Hvad betyder slim fit, straight leg og tapered leg?

Her er de typiske pasforme:

  • Slim fit er stramme jeans, der sidder tæt på hele benet.
  • Comfort fit er løse og ikke kropsnære bukser.
  • Regular fit ligger midt mellem slim fit og comfort fit. Det er den klassiske jeansmodel.
  • Straight leg er en model, hvor knævidde og fodvidde er næsten ens.
  • Boot cut har almindelige ben og større åbning ved foden.
  • Tapered leg er en model, hvor knævidde er større end fodvidde.

Andre gode råd

Køb jeans én størrelse mindre:

”Hvis du gerne vil have, at dine jeans skal sidde til, er det smart at købe dem én størrelse mindre, end dine mål siger, for sådan et par giver sig ufatteligt meget.”

Vil du helst undgå at tage målebåndet frem, er den nemme løsning, at du køber et par bukser og et mærke, du kender og er glade for.

”Vi ser generelt, at vores kunder er gode til at købe de modeller, som de kender i forvejen og har nogle yndlingsbrands. De ved, hvordan de passer. Vores nye buksemodeller sælger sjældent rigtig godt i starten."

Er du på jagt efter en hel ny buksemodel, anbefaler Staalsø dig at bestille flere par bukser hjem.

”Du skal betragte det at handle på en webshop som at tage tingene med hjem til dit eget prøverum mere end at købe kun ét par bukser. Hvis du gerne vil prøve noget nyt, så er mit råd, at du bestiller flere modeller. Sådan er det også i en fysisk butik. Selv med al den hjælp og guide du får i en fysisk butik, vil du oftest tage flere modeller ind i prøverummet.”

”Du kan sagtens måle dig frem til, at bukserne passer, men det er jo ikke sikkert, at du føler dig tilpas i modellens fit.”

"Kvinder er bedre til det og bestiller som regel to forskellige størrelser, så de er sikre på, at de får et par, der passer.”

Men så skal du alligevel ned i et posthus, og så trækker processen ud...?

”Ja, det er rigtigt. Men der er fri retur hos mange webshops, og hos os f.eks. er den emballage, du modtager varerne i, også vores returemballage, så du skal ikke finde noget andet at pakke bukserne ind i.”

Sådan køber du bukser på nettet (main).jpg