Eric Cantona har en særlig plads i mange (ældre) Manchester United-fans’ hjerter. Så selv om franskmanden nu om dage ikke har nogen indflydelse på begivenhederne i sin gamle klub, lytter man alligevel, når han udtaler sig om den.

Nu har den pensionerede fodboldgud og -galning så givet Full Time Devils, en United-fan-drevet YouTube-kanal, sit bud på, hvilken spiller, der burde spille med trøje nummer syv for djævlene.

Cantona trak første gang i trøjen med samme nummer for 25 år siden. Fem år senere trak han sig tilbage fra topfodbold, og trøjenummeret, der inden hans tid havde siddet på ryggen af klubkoryfæer som George Best og Bryan Robson, har kun tiltaget i prestige derefter.

Spillere som David Beckham, Cristiano Ronaldo, Michael Owen og Ángel di María har haft æren at spille i den. Siden Memphis Depay forlod klubben i januar i år, har den imidlertid manglet en ejer.

Og her er det, at Eric Cantona foreslår en kandidat til den, som slet ikke spiller i Manchester United, men som heller ikke aktuelt får spillet meget i den klub, han er ansat af, nemlig Javier Pastore fra Paris Saint Germain.

”Pastore er en ganske særlig spiller, han overrasker dig, hver gang han rører bolden,” siger Eric Cantona.

Adspurgt om han bryder sig om Uniteds spillestil under cheftræner José Mourinho er Cantona for øvrigt mere diplomatisk end vanligt, idet han roser portugiseren for at være en træner, der vinder trofæer, og som nok skal vinde flere trofæer til klubben.

Men, siger han:

”Personligt er jeg mere til fodbold, der er sjovere, mere spektakulær.”