Kære Zlatan. Jeg elsker dig, men du fik desværre ikke lov til at få et all inclusive armbånd til næste runde under det her EM. Faktisk skal alle med de armbånd op af dybet, spise en god frokost og tage sig sammen. Det gælder Hazard, Pogba, Kane og co. 

Indtjeningen på din selvbiografi er nok småpenge for dig i det store hele, men at dømme ud fra antallet af solgte kopier, så har mange af dem, der læser med her den nok stående - eller lånt den af en ven engang.

Hvis ikke, håber jeg de lige bruger sommerferien på at læse den og forstå, hvorfor du har vundet det hele, selvom du har sat dig på et fly hjem uden at have vundet en eneste kamp. Eller helikopter? Jeg er lidt i tvivl om hvor du bor i øjeblikket. Paris? Manchester?  

Man kan ærgre sig over at Danmark er så tunge at danse med ved landets grænser, at din far blev sendt videre til Sverige, så du i sidste ende ikke blev dansk statsborger og anfører på det danske landshold. Men så slap vi da for at have Danmark med til EM denne gang.

Ærlig talt - vi havde jo ikke haft noget at bidrage med til et i forvejen lidt kedelige gruppespil. Og vi har så uendeligt mange andre fede ting at tage os til her i Danmark. Vi har endnu flere flygtninge at gøre livet bøvlet for (det går aldrig på sommerferie), og så har vi sendt en meget lille del af befolkningen til noget, der hedder Folkemøde på Bornholm. En en ø, der vel egentligt skulle have været jeres.


Zlatan siger farvel efter kampen mod Belgien.

Et er slags forsinket julefrokost for politikere, journalister og lobbyister, hvor en, der hedder Kim Bildsøe kan tage til rap-koncert uden at skamme sig. Noget vi alle blev opfordret til at følge med i. Men EM optog os heldigvis mere.

Og med os mener jeg rigtige borgere, altså rigtige danskere, der aldrig kunne drømme om at bruge en weekend på at tage imod pamfletter og/eller lytte til politikere - med mindre Obama kom på besøg. Alle nationer fortjener en slutrunde, hvor deres eget land ikke er med - og det er ikke utænkeligt, du oplever det om 4 år.

Det kan du bare glæde dig til. Danmark har for en stund vendt blikket udad i stedet for at klamre os fast til en hændelse et par år efter, jeg blev født i 1990. Og for en gangs skyld er det ikke valutakurser, terrortrusler og UV-indeks der bestemmer, hvilke lande vi interesserer os for.

Selvom EM kun i få øjeblikke har kunnet få mig op af stolen indtil videre, følger jeg slavisk med. Jeg skal indrømme, jeg har sprunget en kamp eller to over i takt med, at der kom lidt mere sol på himlen. Jeg fik for eksempel ikke set, da du spillede mod Italien - beklager.

Til gengæld er jeg blevet en af de der dårlige gæster, der sniger sig væk fra selskabet, hvis der er en kamp at følge med i. Der sad jeg så i lørdags og så Island-Ungarn-kampen i receptionen på et hotel sammen med the boys, fuldstændig ignorant omkring det at nogen havde inviteret til snacks og arrangement. Jeg er en af de personer nu, og det er jo altid meget rart at have noget at gå op i.

Der er er gået meget igennem mit hoved, når der bliver fløjtet af efter de to gange 45 minutter, og der er blevet spillet 21 kampe siden sidst, jeg sad ved tasterne.

 - Hviledagene kommer på et godt tidspunkt. Jeg kan snart ikke kan holde ud at se mere til den der dumme reklame for et hashtag ingen rigtig ved, hvad går ud på, hvor David Guetta får mig til at ønske jeg levede i den tid, hvor en DJ var noget, man ikke viste frem i dagslys. Jeg er sikker på, alle gerne vil bruge det hashtag mindst en enkelt gang for at slippe for den. Var det nogensinde meningen, David Guetta skulle blive så stor?

 - Det eneste samtlige nationer leverer til denne slutrunde er dumt hår. Undtagen dig. Du er fejlfri. Det synes alle mine veninder i øvrigt også. Og deres mødre. Men det ved du vel. Jeg tænker Pogba er den eneste spiller, der må bruge tid på at have sit hår. Den nye fade han fik med det franske flags farver i nakken, havde en direkte effekt på hans indsats i Frankrigs tredje kamp mod Schweiz. Der skulle ikke meget til - men oppede sig, det gjorde han da ham Poggen. Synes du ikke?

- Jeg forstår ikke de himmelvendte øjne, når Island kalder sig selv for en fodboldnation, for det er da bl.a. dem, der gør, man kan svinge sig op til at hoppe lidt i sædet på nuværende tidspunkt.

- Jeg ved, du forstår, hvordan det at komme ud af ingenting, kan være en den bedste drivkraft. Så skal vi ikke bare lade dem sende dårlig stemning afsted og se frem til, når Island møder op til finalen i 2028?

 - Globalisering kan da noget. Det har gjort meget godt for dig - og Volvo. Men hårdere har gennemslagskraften på den bare heller ikke været og gudskelov for det. Mere eller mindre alle ligner det land, de kommer fra. Nej, du gør ikke - men den ungarnske målmand spiller i grå joggingbukser.- Det der med at komme nederlaget i forkøbet og kaste en flok røgbomber ind på banen for lige at sikre et ordentligt adieu, det duer ikke. Men hvordan må man så have lov til at udtrykke sin frustration over at have taget fri fra arbejde og være fløjet tusindvis af kilometer for at vende tomhændet hjem? Det må man bare ikke. Må jeg foreslå, man finder en flok nordirske fans, hvis der er lidt tid til næste flyafgang? De er fulde af god energi.

- Som den kulturradikale oddset-Janni skal jeg ikke gøre mig klog på, om Will Grigg fra Nordirland er god til fodbold. Men det må tale for sig selv, at han har ikke været på banen et eneste øjeblik under det her EM. Alligevel har han fået mere opmærksomhed end nogen af sine medspillere. Nu spillede du ikke mod Nordirland, så jeg tænker bare, du søger på ’Will Griggs On Fire’, hvis du ikke ved, hvad jeg taler om. Nordirerne tager uden tvivl guldet for at skabe den bedste stemning overhovedet!

Gruppespillet er slut, du er taget hjem, og vi er kommet dertil, hvor jeg skal bede alle fans stoppe med at male sig i ansigtet. Det er nu, der ikke er flere chancer og håb forude, hvis et hold taber og intet signalerer weltschmerz som at se det nationalflag, der så velment blev tegnet på kinden af en voksen mand før kampen, blive tværet ud af tårer efter slutfløjtet.

Jeg skal ikke tage mere af din tid. Den er dyrebar. Kom godt hjem.

LÆS OGSÅ: Sara Frosts EM-observationer: ”Jeg kan så uendeligt godt lide Paul Pogba”