Wassim Hallals nye bog vejer 2 kilo og koster 20 kilo. Plus moms.
Femogtyvetusind kroner for en kogebog, det var immervæk en slat for en kogebog, selv om den er stor, tænker du måske. Men Michelin-kokkens nye bog er mere end en kogebog. Han kalder den selv for en kunstbog, men den er mere et kunstværk i sig selv.
Bogen, der ifølge en pressemeddelelse fra forlaget handler om kokken som fænomen i vor tid, indeholder nemlig originale litografier af den anerkendte samtidskunstner Michael Kvium.
Men den er også en kogebog, idet den desuden byder på små 100 opskrifter fra Frederikshøj-køkkenchefens hånd. Og de er ligeledes tiltænkt feinschmeckere.
”Som altid hos Wassim er der ikke sparet på kaviar og hummer – det er opskrifter for den seriøse kok,” som det hedder i pressemeddelelsen.
Den godt 300 sider lange bog er indbundet i kernelæder og udkommer i et begrænset oplag på 100 stykker med nummererede Kvium-litografier og i sin egen snedkerlavede trækasse på ben. Disse kan købes gennem Restaurant Frederikshøj i Aarhus eller Galleri Nils Stærk i København.
Bogen udkommer dog også i et større oplag i en mere køkken- og budgetvenlig udgave, der kan fås for 500 kroner gennem Books for Cooks fra 1. oktober.
Jeg tager også min del af ansvaret for, at jeg sikkert også kan være polariserende, men – også med min meditation og min buddhismeinteresse – hæ! – så prøver jeg at være lidt mindre polariserende, end jeg før har været. Jeg er faktisk begyndt at tænke en lille smule, før jeg taler. Det har jeg altså ikke været så præget af.