Varm mælk og fløde op til kogepunktet. Bræk chokoladen i stykker, kom den i en skål, og hæld den varme mælke-flødeblanding over. Lad chokoladen stå og smelte – efter 10 minutter kan den røres helt ud i flødeblandingen.
Pisk æggeblommer og sukker sammen. Tilsæt langsomt chokoladeblandingen under omrøring. Fordel cremen i 6 portionsglas. Sæt glassene i et ovnfast fad, og hæld vand ved, så det kommer halvvejs op ad glassene. Bag cremerne i vandbadet i ovnen i 30-40 minutter ved 150 grader. Tag dem ud, og kom dem på køl, til de skal spises. Skyl pærerne, og skær dem i tykke både. Smelt smør og sukker sammen i en pande, til det karamelliserer, og vend pærerne i det. Lad det simre i 2 minutter.
Sluk for emhætten, hvis den er tændt. Hæld så grappaen over, og sæt ild til den. Servér portionsglassene med den kolde chokoladecreme med de lune pærer til.
Tip: Hvis du har gaskomfur, kan flammerne fra blusset selv få fat, når grappaen hældes på, så husk at slukke emhætten, før du kommer grappaen på – ikke først når du sætter ild til den.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.