Varm mælk og fløde op til kogepunktet. Bræk chokoladen i stykker, kom den i en skål, og hæld den varme mælke-flødeblanding over. Lad chokoladen stå og smelte – efter 10 minutter kan den røres helt ud i flødeblandingen.
Pisk æggeblommer og sukker sammen. Tilsæt langsomt chokoladeblandingen under omrøring. Fordel cremen i 6 portionsglas. Sæt glassene i et ovnfast fad, og hæld vand ved, så det kommer halvvejs op ad glassene. Bag cremerne i vandbadet i ovnen i 30-40 minutter ved 150 grader. Tag dem ud, og kom dem på køl, til de skal spises. Skyl pærerne, og skær dem i tykke både. Smelt smør og sukker sammen i en pande, til det karamelliserer, og vend pærerne i det. Lad det simre i 2 minutter.
Sluk for emhætten, hvis den er tændt. Hæld så grappaen over, og sæt ild til den. Servér portionsglassene med den kolde chokoladecreme med de lune pærer til.
Tip: Hvis du har gaskomfur, kan flammerne fra blusset selv få fat, når grappaen hældes på, så husk at slukke emhætten, før du kommer grappaen på – ikke først når du sætter ild til den.
Jeg har altid interesseret mig for mennesker. Det er min store styrke. Det er også derfor, jeg var god som lærer. Snakke med dem, lytte til dem, forstå dem, give dem gode råd og vejledning. Jeg har altid elsket den der kontakt med mennesker. Den byggede jeg ind i fodbolden.