Foto: Nina Buth Olsen

Cocktailopskrift: Snup en Cricket til desserten

Smør halsen med en flydende After Eight.

Når det gælder after dinner cocktails, serveret til desserten eller indtaget som dessert i sig selv, er lækker, fed fløde en meget virkningsfuld ingrediens.

Piskefløde er netop en af hovedingredienserne i Cricket, der godt kunne gå hen at blive en af dine nye favoritter, hvis du kan lide After Eight-chokolade. Drinken er opfundet af Peter Altenburg, ejer af cocktailbaren Gilt, og er en variation over New Orleans-klassikeren Grasshopper, der blev født på baren Tujacque’s i 1920’erne.

Med få, enkle ingredienser er en Cricket ganske simpel at ryste sammen derhjemme. I denne video kan du se hvordan:

Det skal der i:

- 30 ml hvid kakaolikør, for eksempel Creme de Cacao Blanc 
- 20 ml vodka, for eksempel Absolut 
- 10 ml myntelikør, for eksempel Menthe Pastille 
- 30 ml piskefløde

Sådan gør du:

1. Kom alle ingredienserne i en shaker, fyld den med is, og giv den hele armen med rystemusklerne.
2. Sigt indholdet over i et afkølet cocktailglas.
3. Riv en smule muskatnød over.

LÆS OGSÅ: Rosé-festival: Her er undskyldningen for at smage 100 forskellige slags

LÆS OGSÅ: Direktør for Amager Bryghus: ”Hvad angår nye og forskellige øl, så ligger København klart nummer et i Europa"

LÆS OGSÅ: Klassiske Cocktails: Sådan laver du den perfekte Old Fashioned

Se, hvad vi ellers skriver om: Cocktail, Spiritus, USA og Byliv