Cocktailopskrift: Snup en Cricket til desserten
Smør halsen med en flydende After Eight.
1 person
Ingredienser
Cricket
- 30 ml hvid kakaolikør, for eksempel Creme de Cacao Blanc
- 20 ml vodka, for eksempel Absolut
- 10 ml myntelikør, for eksempel Menthe Pastille
- 30 ml piskefløde
Sådan gør du
Når det gælder after dinner cocktails, serveret til desserten eller indtaget som dessert i sig selv, er lækker, fed fløde en meget virkningsfuld ingrediens.
Piskefløde er netop en af hovedingredienserne i Cricket, der godt kunne gå hen at blive en af dine nye favoritter, hvis du kan lide After Eight-chokolade. Drinken er opfundet af Peter Altenburg, ejer af cocktailbaren Gilt, og er en variation over New Orleans-klassikeren Grasshopper, der blev født på baren Tujacque’s i 1920’erne.
Med få, enkle ingredienser er en Cricket ganske simpel at ryste sammen derhjemme. I denne video kan du se hvordan:
Det skal der i:
- 30 ml hvid kakaolikør, for eksempel Creme de Cacao Blanc
- 20 ml vodka, for eksempel Absolut
- 10 ml myntelikør, for eksempel Menthe Pastille
- 30 ml piskefløde
Sådan gør du:
1. Kom alle ingredienserne i en shaker, fyld den med is, og giv den hele armen med rystemusklerne.
2. Sigt indholdet over i et afkølet cocktailglas.
3. Riv en smule muskatnød over.
LÆS OGSÅ: Rosé-festival: Her er undskyldningen for at smage 100 forskellige slags
LÆS OGSÅ: Klassiske Cocktails: Sådan laver du den perfekte Old Fashioned