Felix Smith er gået fra at være en af Danmarks mest profilerede tv-værter til at designe tøj – til hundeluftere. Hvad skete der? scroll-down

Felix Smith er gået fra at være en af Danmarks mest profilerede tv-værter til at designe tøj – til hundeluftere. Hvad skete der?

I næsten 20 år har Felix Smith været en hyppig genganger i de største danske tv-programmer. Nu er kameralinsen skiftet ud med et job som designer og medejer af et mærke, der laver tøj til hundeluftere.

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: PR
Karriere Euroman

Om det var Melodi Grand Prix’et, ’Danmark Har Talent’, ’DRs Juleshow’ eller ’Klipfiskerne’, var du i en lang årrække sikker på at se Felix Smiths lyse lokker og muntre væsen på skærmen. I perioden fra 2003 til 2020 var han vært for hele 27 forskellige programmer, men den karriere er ovre for den 46-årige – nu tidligere – tv-vært.

Nu laver Smith blandt andet tøj til hundeluftere på DogCoach.dk, som han er medejer. Hvorfor?

”Jeg fik et opkald fra Linn Radsted, der ejer firmaet, på et tidspunkt, hvor jeg i mange år selv havde gået med en drøm om at lave en flyverdragt til mænd. Det lyder fuldstændig åndssvagt. Det ved jeg godt. Men det er noget, jeg selv har manglet i 20 år, når jeg har skullet gå tur med min hund. Hun spurgte, om jeg ville være med til at lave firmaets første herrekollektion. Derfra har det ene taget det andet, og nu er jeg så medejer af firmaet, og jeg har fået lov til at lave den heldragt, jeg så længe har drømt om. Jeg har ikke været stålfast i mit mål om at skulle lave tøj til hundeluftere, men det var det, tilfældighederne ville.”

Den sidste værtstjans, Felix Smith havde, var på den danske pendant til ’Top Gear’ for Discovery. Det storhittende bilprogram havde gået sin sejrsgang i Storbritannien, men konceptet slog aldrig igennem på dansk. Det blev kun til en enkelt sæson af programmet, efter at Discovery-koncernen mistede muligheden for at have deres kanaler i tv-pakkerne fra YouSee, hvorigennem mere end halvdelen af deres seere så med.

Det var planen, at den bilglade Felix Smith skulle have fortsat med at lave ’Top Gear’ i 10 år, men sådan ville skæbnen det ikke. I stedet blev den uvante situation som arbejdsløs brugt til at revidere tilværelsen, efter lynet slog ned og vippede hans hamsterhjul om på siden.

”Min far døde meget pludseligt for nogle år siden. I den forbindelse var der selvfølgelig en masse tanker og følelser, der kom op i mig, hvilket blev en anledning til at tage mit liv op til revision. Det, tror jeg, er en normal ting, når der sker nogle voldsomme ting i ens liv. I perioden efter blev jeg også selv blev skilt. Det gav mig lejlighed til at tænke det hele godt og grundigt igennem. For når jeg kigger tilbage på mine 20 år i tv-branchen, hvor der har været så afsindigt meget fart på, har jeg aldrig stoppet op og taget en beslutning for mig selv. Jeg er bare blevet flyttet fra det ene projekt til det andet. Det har aldrig været mine egne valg. Derfor besluttede jeg, at nu ville jeg til at lave noget mere af alt det, som jeg selv har lyst til.”

OG DET BLEV SÅ TØJ til hundeluftere. Og det er ikke det samme, som man har på, når man bare går tur uden hund i parken, må det forstås.

”Lommerne i vores tøj er designet til at passe til de ting, du har brug for at have med, når du skal lufte din hund. Desuden er det selvfølgelig lavet hundevenligt, så du undgår at få en masse hår på dig, hvis hunden fx hopper op ad dig. Vi har også indbygget et hunde-kald i alt vores tøj, hvor du bare trykker på en knap, og så der kommer en lyd, der får hunden til at komme tilbage til dig. Det er selvfølgelig en snæver målgruppe, men det taget i betragtning har det været en succes, for du skal ikke undervurdere hvor mange hundeentusiaster, der er derude.”

I mine ører lyder det, som om tøjet løser et problem, der ikke eksisterer?

”Mærket har vækstet hvert år i 10 år, og det er selvfølgelig et nicheprodukt i ordets reneste betydning. Men der er efterspørgsel på det, og jeg mener rettere, at vi har udfyldt et hul i markedet. Der er masser af andre fritidsaktiviteter, der involverer dyr – fx heste – hvor der findes masser af særligt tøj til netop det formål.”

Men når jeg går forbi en hundelufter i parken, føler jeg, at vi begge bare er ude at spadsere en tur. Hvad er det særlige behov for hundelufteren i den situation?  

”Du kan tænke det sådan her i stedet for: Du cykler ind mod byen, hvor du på vejen møder en person på en racercykel til mange tusinde kroner og med alt udstyret i orden. I gør det samme, men på hver jeres måde og med hver jeres formål.”

Hvad er den største forskel på at være tv-vært og selvstændig tøjdesigner?

”Nu er det mig selv, der bestemmer og siger ja og nej til ting i stedet for at blive kastet rundt i manegen. Det har givet mig en større respekt for mig selv, fordi jeg har fået friheden til at kunne bestemme over mit eget arbejdsliv. Jeg føler mig mere voksen, end jeg nogensinde har gjort.”

Hvis du har undret dig over Felix Smiths pludselige forsvinden fra din skærm, er du ikke alene.

”Jeg kunne godt mærke i starten, at de seere, der har syntes, at det var hyggeligt at se mig på skærmen, har mødt det med en vis undren: ’Hvor fanden blev du af?’. Jeg synes ikke, at jeg skylder at gå ud at forklare mit jobskifte til hele Danmark, bare fordi jeg har haft et offentligt arbejde i mange år.”

Har du et godt råd til dem, der overvejer at lave et karriereskifte?

”Hvis du går med den der lyst nede i maven til at lave noget andet, mens man stadig kan nå det, skal du stoppe og mærke efter, inden der sker noget i livet, der tager beslutningen for dig. Det er specielt vigtigt i dag, hvor for mange går rundt og har det dårligt på deres arbejde og bliver syge og stressede og ikke føler, at de får det ud af livet, som de gerne vil. Alle dem, der har det sådan, synes jeg, skal stoppe op og mærke efter, om man er på den rigtige vej på det arbejde, som man bruger en stor del af sit liv på.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Job og Sportstøj