PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Her er alle de serier, du skal se på HBO i november

Foto: Vikings

Disse film og serier skal du tjekke på HBO i november

De brutale vikinger fra Kattegat melder sig klar til flere blodige togter i ’Vikings’, amerikanske krigsveteraner bearbejder deres krigstraumer i den nye dokumentar ’We Are Not Done Yet’, og så flygter to dømte mordere fra fængslet i ’Escape at Dannemora’.

Nu er vi officielt nået dertil på året, hvor det er mørkt, når du står op, du fryser, når du venter på bussen, og lige om lidt er det også mørkt, når du kommer hjem. Vinteren kommer, og det betyder, at du endelig kan komme til bunds i rækken af anmelderroste serier og film, som du har fravalgt til fordel for vin på fortovscafeer hele sommeren. Her er et par titler, du passende kan tilføje til listen.

Vikings

Meget kan man sige om vores forfædres brutalitet, men vi må konstatere, at deres vilde krigstrang og horrible massakrer fascinerer folk verden over. Serien om sagnkongen Ragnar Lothbrok og hans bedrifter hører i hvert fald til på listen over de mest sete serier i verden, og den nye sæson er klar med endnu flere grusomheder. Ragnar Lothbrok er død, og hans søn Ivar, som spilles af danske Alex Høgh Andersen, regerer på tyrannisk vis.
 
Premiere d. 29. november.

Escape at Dannemora


Vi befinder os i det nordlige New York, hvor de to mordere Richard Matt og David Sweat flygter fra fængslet med hjælp fra den kvindelige fængselsbetjent, de begge er seksuelt involverede med. Inden længe bliver en menneskejagt af dimensioner sat i gang for at fange de to gerningsmænd. Det lyder måske som fiktion, men den Ben Stiller-instruerede serie ’Escape at Dannemora’ baserer sig på virkelige hændelser, som fandt sted for blot tre år siden.
 
Premiere d. 19. november.

We Are Not Done Yet

Når krigen er overstået, betyder det ikke nødvendigvis fred. Krig afløses ofte af kaos, i hvert fald i hovederne på mange af de soldater, der vender hjem, efter at have befundet sig på slagmarken. ’We Are Not Done Yet’ følger 10 krigsveteraner, som alle lider af PTSD som følge af det, de har set og gjort i krigens navn. De forsøger at bearbejde deres traumatiske fortid ved at skrive den ned, og, når de er klar, fortælle deres historie til et større publikum.

Premiere d. 9. november.

Inglorious Basterds

Det er i 2. verdenskrigs Nazi-besatte Frankrig, at en gruppe jødiske soldater fra USA forsøger at infiltrere en ekstravagant filmpremiere, hvor alle Tysklands prominente personligheder deltager, heriblandt Hitler. ’Inglorious Basterds’ er en klassisk hitfilm af Quentin Tarantino med Brad Pitt, Diane Kruger, Michael Fassbender og Cristoph Waltz på rollelisten. Du ved, hvad du får, og du ved, at du er underholdt hele vejen igennem.

Premiere d. 1. november.Lawless


Shia LaBeouf, Jason Clarke og Tom Hardy spiller rollerne som de tre Bondurant-brødre, som bor langt ude på landet i Virginia i forbudstidens USA. De driver en tankstation med restaurant, som i virkeligheden dækker over deres foretagende som bootleggere. De tre brødre nægter at betale byens nye sherif bestikkelsespenge for at lade dem gå fri – og så bryder helvede løs.

Premiere d. 1. november.

District 9

For godt 20 år siden landede en flyvende tallerken med rumvæsen-flygtninge, der søgte asyl på Jorden. I dag er de fremmede væsener stadig indlogeret på vores planet, dog lukket forsvarligt inde i en flygtningelejr, som bliver kaldt 'District 9'. Da et menneske bliver smittet med de fremmede skabningers DNA, må han gemme sig for sine medmennesker ved at flygte ind på det forbudte ’District 9’.

Premiere d. 1. november.