Sponsoreret af Basic+Ally

Det hele startede på en restaurant i København. En fyr kom ud fra et toiletbesøg, kastede et blik ned ad sig selv, og bakkede derefter hurtigt tilbage til badeværelset. Henrik Berg sad i restauranten og så både mandens panik og den lille tis-plet på hans bukser. En idé var født, og snart var udviklingen af Basic+Ally og en helt ny type bambus-boxershorts i gang.

”Mandens panik satte virkelig tanker i gang - for hvem af os har ikke kastet et blik nedad, inden vi går ind til det vigtige møde eller til middag med den lækre date?” spørger Henrik Berg retorisk.

Berg-plet-1.jpg

”Der findes masser af jokes om problemet med den sidste dråbe, som uanset rysten og dansen altid lander i bukserne, men vi taler ikke om, hvad det skyldes, og det er så tabubelagt, at ingen har prøvet at løse det.”

Hverken dårlig hygiejne eller forkerte vaner

Problemet med den pinlige tis-plet opleves ifølge et finsk studie af næsten 60 procent af alle mænd. Pletten skyldes hverken dårlig hygiejne eller forkerte vaner, men i stedet en ”fejlkonstruktion” af mandekroppen. Der er nemlig ingen lukkemekanisme i den ydre ende af urinrøret, og derfor kan det urin, der er tilbage i røret efter toiletbesøget, løbe ud. Nogle mænd forsøger sig med at ’malke mellemkødet’, ’duppe dilleren’ eller sidde ned, når de tisser, men den sidste dråbe er svær at undgå.

Henrik Berg satte et team, og sammen gik de i gang med at udvikle en ny type boxershorts med en specialudviklet Gravity Membrane, der blokerer den sidste dråbe. Membranen er dråbe-tæt, men åndbar, så væsken blokeres, opsuges af et indvendigt stykke stof, og fordamper, i stedet for at suges igennem til bukserne og danne en plet.

BergMembrane.jpg

”Det er enormt vigtigt for os, at Basic+Ally ikke kun løser et problem; vi vil også have, at det er de lækreste underbukser, du har,” siger Henrik Berg.

Basic+Allys boxershorts er derfor udviklet til at være skønne at have på, have en pasform som sidder til og ikke glider op, og have en fast elastik, der ikke strammer. Kravet til membranen er også, at den ikke skal kunne føles – hverken for dig eller for ’besøgende i området’.

Stretch_01.jpg

Alt er produceret i bæredygtigt og antibakterielt bambus, og både den nuværende og kommende kollektioner produceres i Portugal under ansvarlige forhold.

Fra Løvens Hule uden investering

Måske så du med, da Basic+Ally var med i ‘Løvens Hule’ tidligere på året. Virksomheden fik ingen investering, blandt andet fordi løverne syntes, at værdiansættelsen var for høj.

”Da vi optog programmet, havde vi kun været i luften nogle uger, så vi forstod jo godt, at løverne reagerede på vores værdiansættelse. Men vi troede på vores særlige produkt, og på vores virksomheds potentiale og set-up. Det har heldigvis ikke ændret sig – tværtimod,” smiler Henrik Berg.

Selvom deltagelsen ikke gav en investering, var det ikke forgæves: Basic+Allys deltagelse skabte nemlig en masse snak i almindelige medier, på sociale medier og hjemme i stuerne, og det har været med til at nedbryde det tabu, som stadig fylder for mange mænd. Virksomheden får ofte beskeder fra kunder, der oplever at de nye boxershorts har hjulpet dem.

”Vi var slet ikke forberedt på hvor mange, der ville kontakte os på den måde. Det gør os utroligt glade og stolte, når en ung mand skriver, at han nu har én bekymring mindre, eller når vi hører fra en af de mange mænd, som døjer med prostata-problemer, og som fortæller, at Basic+Allys boxershorts har ændret deres hverdag og mindsket deres besvær.”

2xunderbukser-2xpack.jpg

Efterhånden som virksomheden tager fart, har flere investorer meldt sig på banen, men det haster ikke - det gælder, som med alt andet – om at finde det rigtige match. I første omgang holder Basic+Ally fokus på at udvide med flere nye produkter, og forventer også at indtage flere nye markeder i 2023.