Kurt Kokhauge Larsen
Foto: Niels Haugaard / Ritzau Scanpix

Tidligere bestyrelsesformand i DSV: ”Når jeg ikke skal bekymre mig økonomisk, har jeg en helt anden ro og et bedre overblik"

I efteråret trådte Kurt Kokhauge Larsen tilbage som bestyrelsesformand i transportgiganten DSV, som han selv var med til at stifte. 40 år i branchen har lært ham, at der ikke er nogen nemme løsninger til at starte noget nyt. Det handler om faglighed og slid. Siden han var i 20’erne, har han priorteret at undgå gæld.

Hvordan har du finansieret dine boliger?
”Da vi købte vores første hus i Gevninge ved Roskilde i 1972, havde jeg en besættelse af, at jeg bare ikke ville have gæld overhovedet. Alt hvad jeg rørte ved, ville jeg betale kontant. Vi var midt i 20’erne og havde lige fået tvillinger, og jeg ville skabe en stabil situation for mig og min familie. Jeg sagde også til min kone, at hun ikke skulle købe nogen ting, før boliglånet var betalt af. Jeg var ikke ret gammel, da jeg begyndte at tjene relativt mange penge.

I 1973 købte jeg derfor nøjagtigt det antal obligationer tilbage i den obligationsserie, vi havde lånt til huset. Så gik jeg op i kreditforeningen og indfriede dem. Det havde de aldrig prøvet før, men det var en god fornemmelse. Når jeg siden hen købte huse og sommerhuse, regnede jeg ud, hvor mange aktier jeg skulle sælge i DSV for at betale boligen kontant. Afsted med dem, og så var den potte ude.”

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her