Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra København Politi
Foto: Jonas Pryner Andersen

Ubådssagen har bragt drabschefen tæt på offerets forældre

Opklaringen af ubådssagen kan blive den sidste for vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er på forsiden af det nye Euroman: ”Jeg synes, det er for hårdt at blive ved.”

Den ansvarlige chef for opklaringen af ubådsdrabet er undervejs kommet tæt på offerets familie i Sverige.

Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra København Politi fortæller i et interview, der offentliggøres i det nye nummer af Euroman, at han i flere omgange har mødt forældrene til den myrdede journalist Kim Walls forældre i deres hjem i Sverige, og at deres ofte smertelige samtaler har skabt en personlig relation.

”Normalt er det en sagsbehandler, der har kontakten med den dræbtes familie og holder den hele vejen igennem. Det prøver vi virkelig at følge, men den fredag, da sagen begynder, har jeg ikke kaldt flere folk ind. Det gør jeg om lørdagen, da jeg beder svensk politi om at tage ud og underrette Kim Walls forældre. Samtidig siger jeg, at de meget gerne må give dem mit nummer. Forældrene ringer ret hurtigt. Siden har jeg talt med dem flere gange om dagen. Det gør jo, at man får et relativt tæt forhold,” siger Jens Møller Jensen.

Efter fundet af Kim Walls torso i slutningen af august besluttede opklaringslederen sig for at køre til Sverige for at besøge forældrene. De er næsten jævnaldrende, og samtalen faldt let.

De talte om sagen, men også om alt muligt andet. Kim Walls forældre bor lige ned til vandet. Jens Møller Jensen fortalte dem, at han et par gange om året fisker laks i præcis det område. Kim Walls far opfordrede ham til at tage med ham ud af fiske ved lejlighed.

Euroman har som det eneste medie fået mulighed for at følge Jens Møller Jensen på nærmeste hold under opklaringen af ubådsdrabet, der fandt sted om aftenen eller natten mellem den 10. og 11. august 2017. I flere interviews gennem det seneste halve år har Jens Møller Jensen åbenhjertigt givet Euroman et unikt indblik i sine reaktioner og tanker i takt med, at politiet fandt nye kropsdele, og at han selv skulle orientere Kim Walls forældre.

Det er ikke Jens Møller Jensens første store drabssag. Han har før siddet med svære opklaringer, hvor et tilfældigt ungt menneske er blevet myrdet, men voldsomheden i drabet på Kim Wall har påvirket ham, og især forældrenes sorg har fyldt meget, fortæller han.

Måske bliver ubåds-drabet hans sidste, større sag. Den 60-årige vicepolitiinspektør overvejer at gå på pension inden for nær fremtid:

”Jeg går senest, når jeg fylder 62, så har jeg optjent 37 års pension. Jeg synes, det er for hårdt at blive ved med det, jeg laver i dag.”

Retssagen mod den tiltalte ubådsejer Peter Madsen åbnede i denne uge ved Københavns Byret.

Læs hele det store interview med Jens Møller Jensen i det nye nummer af Euroman. Her kommer du med helt tæt på sagens opklaring, og du får tillige et indblik i Jens Møller Jensens karriere og tanker for fremtiden.

Læs også om de svenske sporhunde, der kan lugte ligdele gennem vand, og som var væsentlige i opklaringen af ubådsdrabet.

Abonnenter modtager fra i dag det nye nummer af Euroman, som også kan købes i butikkerne fra på torsdag. Du kan købe abonnement her. Det er billigere at være abonnent end at købe Euroman i løssalg.

LÆS OGSÅ: På jagt efter mørkets mænd: "Det er klamt at arbejde med"

LÆS OGSÅ: Dansk fotograf vinder international pris: ”Jeg har efterhånden set mange forfærdelige ting. Men det her var fuldstændig vanvittigt”

LÆS OGSÅ: Dansk journalist: Trump kostede mig et venskab