Elon Musk og hans rumfartsselskab SpaceX kan ånde lettet op og lade champagnepropperne springe.

Det private rumfartsselskabs første bemandede mission endte nemlig lykkeligt, da NASA-astronauterne Bob Behnken og Doug Hurley søndag aften dansk tid landede sikkert i den mexicanske golf. Det skriver flere medier, blandt andet The New York Times.

Landingen er historisk, da det er første gang nogensinde, at en privat virksomhed har transporteret mennesker ud i rummet. De to astronauter lettede med fartøjet Crew Dragon under stor medieopmærksomhed i slutningen af maj med kurs mod Den Internationale Rumstation, og de har i alt tilbragt 64 dage i rummet.

spacex2.jpg

”Tak fordi I fløj med SpaceX,” sagde SpaceX-ingeniør Michael Heiman, der har været ansvarlig for kommunikationen med de to astronauter under missionen, ifølge The New York Times kort efter landingen.

Det ventes, at SpaceX-missionen vil bane vejen for flere kommercielle rumfartsmissioner. SpaceX blev stiftet tilbage i 2002 af Elon Musk – der også står bag Tesla – og rumfartsselskabet har som erklæret mål at kolonisere Mars og gøre rumfartsturisme tilgængeligt for almindelige mennesker.