Opfindelsen af iPhonen var startskuddet til smartphonens revolutionære indflydelse på vores dagligdag. Og den er fast bestanddel af manges liv. Men nu kan dens dage være talte.

Som en del af Apples mål om at finde en efterfølger til den allestedsnærværende iPhone, er techgiganten ved at udvikle flere forskellige produkter med augmented- og virtual reality.

Og det ser ud til, at Apple vil bytte iPhonen ud med smart glasses. Det skriver The Information. Ifølge kilder fra techgiganten har ledelsen på et møde diskuteret, hvornår forskellige AR- og VR- headsets skal udgives.

Så det lyder altså som om, at smart glasses er fremtiden for Apple, og inden for det næste årti burde de såkaldte AR-briller helt erstatte den nuværende smartphone.

Apple er ikke selv på markedet med brillerne endnu, men det forlyder, at de har arbejdet på at udvikle produktet siden 2015. Ifølge The Information sender Apple smart glasses på markedet i 2023. Men som med alle andre produkter fra Apple, så holder firmaet kortene tæt til kroppen indtil en eventuel afsløring.

Selvom Apple ikke selv er på markedet med smart glasses endnu, så er de langt fra de første, der forsøger sig med brillerne. Google præsenterede fx Google Glass tilbage i 2012, men produktet blev aldrig rigtig en succes. Om Apple får større held med smart glasses vil tiden vise.