’Camorra’ af Francesco Patierno

”Napoli er mafialand. Få steder har den kriminelle underverden haft så meget magt som her. ’Camorra’ tager os på en rejse ind i én af verdens ældste og største organiserede gangstersyndikater, Camorra. Et blændende studie i voldens og kriminalitetens forankring i det italienske samfund fortalt igennem et imponerende dyk ned i RAI’s enorme tv-arkiv.”

Visninger: Søn. 31/03 kl. 16:30, Cinemateket

’The Rest’ af Ai Weiwei

”Et af festivalens absolutte højdepunkter er verdenspremieren på den nye film fra én af verdens måske mest dagsordensættende kunstnere, Ai Weiwei. Vi hører muligvis mindre til de tusindvis af immigranter, der hvert år forsøger at komme ind i Europa, end vi gjorde for tre år siden. Men Ai Weiwei glemmer ikke. Manden kommer selv og fortæller om sit gigantiske projekt med at dokumentere en af verdens største humanitære kriser. Et absolut must.”

Visninger: Tir. 26/03 kl. 14:30, Cinemateket, tor. 28/03 kl. 21:00, Palads og lør. 30/03 kl. 12:30, Empire

'The Kleptocrats’ af Sam Hobkinson

”En af festivalens største WTF-øjeblikke om den vanvittige, men sande historie bag finansieringen af Leonardo DiCaprio-storfilmen ’The Wolf of Wall Street’. Det kan godt være, at hvidvask- og udbytteskatsager er gået hen og blevet hverdag, men det her er den ultimative tour-de-force udi ’banditter-i-habitter’.”

Visninger: Fre. 29/03 kl. 19:30, Cinemateket og søn. 31/03 kl. 19:00, Palads