Guide til nye restauranter i København
Foto: Martin Bubandt Guide til de mest spændende nye restauranter i København netop nu: Rasmus Munk i køkkenet på det nye Alchemist.

Guide til nye restauranter i København

Guide: 9 nye restauranter i København, du bør kende til

Fra tårnhøje gourmet-ambitioner og panda-bistro til napolitansk pizza på Islands Brygge. Vi guider dig til de mest spændende nye restauranter i København netop nu.

Den gastronomiske scene i København har formentlig aldrig været bedre, end den er i dag. Nye restauranter skyder op overalt, lige fra små, prisvenlige spisesteder på brokvartererne til top-restauranter, der har ambitioner om at tilhøre den absolutte internationale elite – og på begge fronter har 2019 naturligvis ikke været nogen undtagelse.

Senest har køkkenchef Rasmus Munk og investor Lars Seier Christensen genåbnet Alchemist under stor international mediebevågenhed, men du behøver ikke nødvendigvis punge ud med tusindvis af kroner for at få en gastronomisk oplevelse på et af de mange nye københavnske spisesteder.

Derfor har vi samlet ni bud på nye restauranter i København i alle prisklasser, som du bør prøve.

1. Vesterbro Chinese Food

I Viktoriagade på Vestebro slog Mikkeller i januar dørene op for deres første kinesiske restaurant i samarbejde med anmelderroste Mission Chinese Food fra San Francisco. Resultatet er en intim og kitschet kineser med kulørte lamper og en gigantisk papirdrage i loftet, og på tallerkenen serverer køkkenet nyfortolkninger af klassikere som kimchi og mapo – naturligvis med Mikkellers egne øl til.

2. Baka d’Busk

Plantedrengene, som kollektivet bag Baka d’Busk – der kan oversættes til ’Busktossen’ – kalder sig, slog tidligere på året dørene op for en 100 procent vegetarisk restaurant i Rantzausgade på Nørrebro. Her byder de på retter som kikærtefritter og tærte akkompagneret af naturvin, og om sommeren også nye, danske kartofler der tilsyneladende var ved at få Politikens anmelder til at dåne, da han lagde vejen forbi.

3. Alchemist

Den uden sammenligning mest imødesete restaurantåbning i København i år er naturligvis storsatsende Alchemist, som den blot 27-årige køkkenchef Rasmus Munk netop har relanceret med Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensens penge i ryggen. Det amerikanske magasin Vanity Fair lagde for nylig vejen forbi og beskrev den 100 millioner kroner dyre restaurant som et sted, der giver ny mening til udtrykket ”over the top”. Det samme er også prisniveauet, der starter ved cirka 4.000 kroner, hvis du vælger den billigste vinmenu.

4. Tigermom

Newzealandske Lisa Lov fik kælenavnet Tigermom, da hun arbejdede i køkkenet på Christian Puglisis Relæ. Det er også navnet på hendes restaurant i Ryesgade på Nørrebro, der siden kort før jul har serveret østasiatisk mad med inspiration fra Lovs kinesisk-cambodianske ophav, hendes ophold i Japan og Singapore samt arbejde på en thailandsk restaurant. Til maden fra tigermor, der af magasinet Newsweek er blevet kåret som én af fem kokke, alverdens foodies bør holde øje med, serveres en drinks-menu bestående af både cocktails, øl og naturvin.

5. Mæxico

En gammel københavner-kending har skiftet navn fra Barburrito til det dansk-mexicansk klingende Mæxico med æ i anledning af åbningen af en ny taco- og margarita-bar på Nørrebro. Den nye mexicaner på Guldbergsgade er et oplagt sted, hvis man er til klassikere fra Mexicos gadekøkken, cocktails og øl – alt sammen til yderst rimelige priser på en restaurant, der også tilbyder private dining-løsninger til større selskaber.

6. Babylon

Klubkongerne Simon & Simon har overtaget Søpavillonen – i folkemunde kendt som ’Klamydiaslottet’ – og åbnet natklub og restaurant i samarbejde med kok og restauratør Frederik Bille Brahe, der også står bag Kafeteria på Statens Museum for Kunst og Apollo Bar på Charlottenborg Museum. I den ikoniske bygnings underetage har han siden foråret budt på alt fra fisk og skaldyr til pasta alla vodka, og får du tilpas meget vin under besøget, kan du fortsætte festen på natklubben.

7. Broaden & Build

Den amerikanske kok Matt Orlando, der står bag Amass, slog i starten af året dørene op for restaurant Broaden & Build. Her, i Det Kongelige Teaters gamle kulisselager på Refshaleøen, serverer han budgetvenlig mad og friskbrygget øl ved langborde fra det destilleri, der også huserer i bygningen. Der benyttes de samme råvarer som på Amass, men serveret i en mere enkel og ligetil indpakning, og kortet indeholder retter til både den lille sult og den helt store omgang.

8. Bistro PanPan

Det lyder som noget, der er løgn, men en af årets sjoveste og mest interessante restaurantåbninger i København fandt sted i det 150 mio. kroner dyre Bjarke Ingels-tegnede panda-anlæg, som København Zoo løftede sløret for i april. I Bistro PanPan kan man nyde pris- og familievenlig gourmet i interessante asiatiske fortolkninger, mens man har direkte udsigt til en kinesisk kæmpepanda på den anden side af anlæggets glasrude – en ”ret så fantastisk” oplevelse, hvis man spørger Politiken.

9. Corsa Pizza

Et godt stykke ude på Islands Brygge er åbnet et lille stykke af Napoli i København. Bag Corsa Pizza, der er mere pizzeria end egentlig restaurant, står Cofocos Christian Lytje og Wood Wood-stifter og designer Karl-Oskar Olsen. På stedet, der startede som en joke de to bagmænd imellem, kan du få napolitanske pizzaer bag på surbrødsdej, der – som den strenge, syditalienske forskrift lyder – bages ved ekstremt høj varme i blot 90 sekunder for at få den perfekte kombination af sprød skorpe og luftig dej.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Restauranter og Restauranter i København