Opskrift: Gazpacho med muslinger

Sådan laver du den spanske klassiker med et mexicansk twist.

En kold suppe er nem at lave og lækker at spise på en lun sommeraften, derhjemme eller på picnicen. Her er klassikeren over alle klassikere med et mexicansk twist. For hvorfor ikke tænke lidt ud af køleboksen?

Der er en stor tilfredsstillelse ved at lave gazpacho. En blender, saftige rå grøntsager, lidt salt samt et skvæt olie og eddike er alt der skal til for at skabe det velsmagende spanske vitaminspark. Det er juicekultur fra før, den blev et sundhedsprojekt. Her har suppen fået ekstra meget power i form af mexicansk marinerede muslinger. Lav den som forret til 4 eller lav den til 2 og spis jer mætte.

Det skal der i:

-500 g modne tomater
-200 g agurk uden skræl
-50 g salatløg
-1 fed hvidløg
- ½ grøn peber
- 1 rød peber
- 1 stængel bladselleri
- ½ dl god, frugtig olivenolie
- 2 tsk sherryvineddike
- 1 kg blåmuslinger
- Frisk koriander

Sådan gør du:

1. Rens muslingerne i rigeligt koldt vand og kassér dem, der ikke lukker sig. Damp dem under låg ved høj varme. Tag dem fra varmen, når alle har åbnet sig. Dem, der ikke åbner sig, kasseres. Lad muslingerne køle ned. Sigt bouillonen i bunden af gryden gennem en fin sigte, og gem den!
2. Skær alle ingredienserne i mindre stykker og blend dem til en fin puré. Kom en deciliter eller to af muslingebouillonen i, og sæt suppen på køl en halv times tid.
3. Pluk muslingerne. Marinér dem med olivenolie, fintsnittet bladselleri, løg, grøn peber, en knivspids af din foretrukne hot sauce, en anelse lime og masser af frisk koriander.
4. Tag suppen ud af køleskabet, og pisk olivenolie og sherryvineddike i. Smag til med salt og peber.
5. Garnér suppen med muslingerne og grillet brød.

LÆS OGSÅ: Få opskriften: Tre drinks fra Danmarks bedste bartender

LÆS OGSÅ: Er maden i Mexico en rejse værd?

LÆS OGSÅ: Sådan skal den skæres: Pighvar med sauce tartare

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Gastronomi