Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Hjemmelavet hønsesalat: Sådan gør du

Foto: PR

Opskrift: Sådan laver du den ideelle hønsesalat til sommerbordet

Sara Jin Smidt har udgivet bogen 'Sund eller slank'.

printer Print
plate 2 personer

Ingredienser

Hjemmelavet hønsesalat

  • 200 g kyllingebryst
  • 1 laurbærblad
  • 4-5 peberkorn
  • 150 g markchampignon
  • 4 skiver serranoskinke
  • 5 dl vand
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk skyr
  • 1 spsk frisk estragon, finthakket (eller persille)
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og peber
  • 8 grønne bønner
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

En af Euromans naboer her på kontoret er chefredaktør Sara Jin Smidt fra magasinet FIT LIVING. Hun er kendt som 'Healthy Skinny Bitch', og når vi går til og fra kantinens buffet, ser vi hende ofte ligge i planke i forbindelse med en fotoskydning. Det ser meget sundt ud.

Nu udgiver hun en kogebog, som hun lagde på vores skrivebord forleden. Titlen er ’Sund eller slank’, og allerede dér spredtes en vis skepsis på redaktionen. Men vi kiggede i den, og da vi faldt over denne opskrift på hønsesalat, blev vi sultne igen. Den skal I ikke snydes for. Her er Saras bud på en lækker omgang kylling i mayo.

  1. Kog kyllingebrysterne i vand tilsat peberkorn og laurbærblad i ca. 15 minutter, eller til de er netop gennemkogte. Køl dem helt ned, og pil dem i mindre stykker. Varm ovnen op til 200 grader.
  2. Halver svampene, og vend dem med olien. Fordel dem på bagepapir på en bageplade. Læg også serranoskinken på bagepapiret.
  3. Bring vandet i kog i en gryde, læg de grønne bønner i gryden, og kog dem i cirka tre minutter, så de stadig er let sprøde. Afkøl dem straks herefter i koldt vand.
  4. Bag både svampe og skinke i cirka 10 minutter, til skinken er sprød og svampene let brunede.
  5. Rør en dressing af mayonnaise, skyr, estragon, sennep, salt og peber. Vend kylling, svampe og grønne bønner i dressingen.
  6. Spis hønsesalaten med rugbrød og sprød serranoskinke til.

LÆS MERE: Opskrift: Gazpacho med muslinger

LÆS MERE: Emil Blauert fra Heartland Festival: “Is er også det nye sort. Man kan få is i alle afskygninger i dag"

LÆS MERE: Opskrift: Bacontoast med ost og spejlæg