Opskrift: Sådan laver du den ideelle hønsesalat til sommerbordet
Sara Jin Smidt har udgivet bogen 'Sund eller slank'.

2 personer
Ingredienser
Hjemmelavet hønsesalat
- 200 g kyllingebryst
- 1 laurbærblad
- 4-5 peberkorn
- 150 g markchampignon
- 4 skiver serranoskinke
- 5 dl vand
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk skyr
- 1 spsk frisk estragon, finthakket (eller persille)
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og peber
- 8 grønne bønner
- 2 skiver fuldkornsrugbrød
Sådan gør du
- Kog kyllingebrysterne i vand tilsat peberkorn og laurbærblad i ca. 15 minutter, eller til de er netop gennemkogte. Køl dem helt ned, og pil dem i mindre stykker. Varm ovnen op til 200 grader.
- Halver svampene, og vend dem med olien. Fordel dem på bagepapir på en bageplade. Læg også serranoskinken på bagepapiret.
- Bring vandet i kog i en gryde, læg de grønne bønner i gryden, og kog dem i cirka tre minutter, så de stadig er let sprøde. Afkøl dem straks herefter i koldt vand.
- Bag både svampe og skinke i cirka 10 minutter, til skinken er sprød og svampene let brunede.
- Rør en dressing af mayonnaise, skyr, estragon, sennep, salt og peber. Vend kylling, svampe og grønne bønner i dressingen.
- Spis hønsesalaten med rugbrød og sprød serranoskinke til.
LÆS MERE:Opskrift: Gazpacho med muslinger
